Avrupa'da Gezilecek Yerler: Viyana


Avrupa'da gezilmesi gereken yerlerin belki de en başında Viyana gelmektedir. Bugüne kadar bir çok imparatorluk ve devlet görmüş binlerce yıllık şehir olan Viyana, Avrupa'nın tam ortasındadır ve eski yüzyıllarda paylaşılamayan bir şehir olarak akıllarda kalmıştır. Şu anda ise Avusturya'nın başkenti konumundadır. Eski tarihi yapısıyla dikkat çeken Viyana sokaklarında gezilecek çok fazla yer bulunmaktadır. Biz bunların sadece bir kaçından ve en ünlülerinden bahsedeceğiz.

Schönbrunn Sarayı

16. yy'da yapımına başlanmış olan bu saray, Viyana'nın kraliyet sarayıdır. Avusturya'nın en önemli kültürel anıtları burada bulunmaktadır. 17.yy'daki II.Viyana Kuşatması'nda bu bölgedeki yapılar zarar görmüştür. 18.yy'a kadar yarım bir şekilde olan kraliyet sarayı, Maria Theresia tarafından 1749 yılında tamamlatılmıştır. Schönbrunn Sarayı Viyana'da gezilmesi gereken yerlerden birisidir.

Schönbrunn Sarayı

Hofburg İmparatorluk Sarayı

1654 yılında yapılan Hofburg Sarayı da Avusturya Macaristan İmparatorluğunun kraliyet sarayıydı ancak Hofburg'u kışın, Schönbrunn'u da yazın kullanırlardı. Hofburg sarayıyla ilgili en dikkat çekici ve cezbedici bilgi ise sarayda bulunan tarihi eser sayısı. Tam 4.659.852 tane tarihi eser bulunan sarayda aynı zamanda Fransız kraliçesi Marie Antoinette dünyaya gelmiştir.

Hofburg İmparatorluk Sarayı

Aziz Stephan Katedrali


1365 yılında inşa edilmiştir ve Viyana'nın simgesi konumundadır. Viyana Başpsikoposu Christoph Schönborn burada ikamet etmektedir. Roma mimarı tarzı ve Gotik yapısıyla dikkat çeken bir katedraldir. Avusturya'nın en önemli dini yapısıdır.

Aziz Stephan Katedrali

Raimund Tiyatrosu

Viyanalı Vatandaşlar Derneği tarafından kurulan ve ünlü drama sanatçısı Ferdinand Raimund'un adı verilen tiyatro, 1893'te Raimund'un tutsak fantezi oyunu ile açılışını yapmıştır.

Raimund Tiyatrosu

Arsenal Savaş Müzesi

1850'lerde Ludwig Foerster Theopil Hansen tarafından yaptırılan müze, savaş tarihine ışık tutan en önemli müzelerden birisidir. Mimarisi bizans ve yeni gotik stilidir. 16 ve 20.yy'lar arasında yapılan savaşlardan arta kalan araç gereç malzemeler bulunmaktadır. Osmanlı İmparatorluğu'nun araç gereçlerinin en fazla bulunduğu müzedir.

Arsenal Savaş Müzesi

Viyana'ya gittiğinizde bu yapıları kesinlikle ve kesinlikle görmeniz gerekiyor. Ayrıca yapılar haricinde Viyana'nın coğrafi ve tarihi dokusu şehri yaşanabilir bir yer kılmaktadır. İnsanı içine çeken, sürekli gezme hissi uyandıran Viyana'ya en az 2 gününüzü ayırmanız şart. Bu 2 günde hem Viyana'nın tarihi dokusunu yeterince tadabilirsiniz, hem de turistik bir şehir olarak Viyana'da çok iyi vakit geçirebilirsiniz. Viyana'da nerede kalınır, neler yenebilir sorularınızın cevabını diğer yazılarımızda detaylı bir şekilde aktaracağız.

Etiketler: , , , , , , , , ,